Yleishammashoito

Terve suu ja terveet hampaat ovat tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Yleishammaslääkäreidemme kanssa saat luotua luotettavan hoitosuhteen ja pidettyä yllä hyvää suun terveyttä entistä paremmin. Yleishammaslääkäreidemme palveluihin kuuluvat kaikki perushammashoitoon oleellisesti liittyvät palvelut. Yleishammaslääkärin tekemään tarkastukseen kuuluvat limakalvojen, ikenien, hampaiden, kielen ja purennan tarkistus sekä tarvittavien röntgenkuvien otto. Hyvää suun terveyttä edistää myös yksilöllinen hoitoon kutsu yksilöllisin kutsuvälein. Yleensä hammaslääkärin tekemä tarkastus on hyvä tehdä vuoden välein.

CEREC- keraaminen paikkaus

Cerec- paikkauksessa korjaus tehdään yhdellä tai kahdella hoitokäynnillä ilman jäljennöstä, väliaikaista paikkaa tai pitkää odotusaikaa. Cerec- paikkojen etuja ovat hammaskiilteenomainen kestävyys ja luonnollinen ulkonäkö. Cerec- menetelmässä hammaslääkäri kuvaa suukameralla paikattavan hampaan sekä sen naapuri- ja vastapurija hampaat. Kuvauksen jälkeen uusi keraaminen paikka suunnitellaan kolmiulotteisesti tietokoneella hampaaseen sopivaksi. Paikka kiinnitetään hampaaseen ja posliiniin kemiallisesti tarttuvalla kiinnityssementillä. Cerec- paikka on täysin liukenematon eikä sille voi allergisoitua. Keraaminen täyte on paras vaihtoehto mm. vanhojen isojen amalgaami- ja muovipaikkojen restaurointiin. Cerec- keramia on erinomainen ja pitkäaikainen sijoitus suun ja hampaiden hyvinvointiin. Myös takahampaissa voidaan käyttää keraamisia paikkausmateriaaleja.

Kiireellinen hammashoito

Akuuteissa särkytapauksissa voit ottaa ajanvaraukseemme yhteyttä, jolloin varaamme sinulle ensimmäisen vapaan hammashoitoajan. Varsinaista särkypäivystystä tai viikonloppupäivystystä meillä ei ole. Hoidamme myös lieviä ja vakavia hammastapaturmia yhteistyössä vakuutusyhtiöiden kanssa. Kirjattu hammashoito käynti ja ilmoitus omalle vakuutusyhtiölle voi oikeuttaa korvauksiin jopa vuosien päästä tapaturmasta.

Suuhygienistipalvelut

Suuhygienisti on suun terveydenhuollon ammattilainen, joka on erikoistunut suun ja hampaiden puhdistukseen sekä ennaltaehkäisevään hoitoon. Hammaskiven poiston ja hampaiden kotihoidon opastuksen lisäksi suuhygienistiemme palveluihin kuuluvat mm. soodapuhdistus, hammaskorun laitto sekä hampaiden valkaisu.

Hampaiden valkaisu

Vastaanottomme palveluihin kuuluvat sekä vastaanotolla tehtävä hampaiden valkaisu että yksilöllisten valkaisulusikoiden teko kotikäyttöön yhteistyössä laboratorion kanssa. Hampaiden valkaisun soveltuvuus arvioidaan yksilöllisesti tarkastuksen tai hammaskiven poiston yhteydessä. Lisätiedot valkaisusta suuhygienisteiltämme ja hammaslääkäreiltämme.

Soodapuhdistus

Soodapuhdistus on hampaiden ilmeen raikastamiseen tarkoitettu hoitomenetelmä, jossa olennaisessa osassa ovat paineella tuleva vesisuihku ja soodajauhe. Soodajauhe ei sisällä valkaisevia aineita vaan soodapuhdistuksen tarkoitus on puhdistaa hampaiden pinnalla olevia, esimerkiksi kahvin, teen ja tupakan aiheuttamia värjäytymiä. Toimenpide tehdään yhden vastaanottokerran aikana joko hammaskiven poiston yhteydessä tai erillisellä soodapuhdistukseen varatulla hoitokäynnillä. Soodapuhdistuksen suorittaa suuhygienisti.

Hammaskorut

Vastaanotollamme on vaihteleva valikoima hammaskoruja. Potilas voi myös tuoda mukanaan itse ostamansa hammaskorun, jonka haluaa kiinnitettävän hampaaseen.

Iensairaudet

Iensairaudet (ientulehdus ja kiinnityskudostulehdus) ovat yleisiä kaikenikäisten keskuudessa, ja ne ovat reikiintymistä pahempi uhka hampaille ja kokonaisterveydelle. Suun piilevät ja krooniset tulehdukset voivat vaikuttaa monien sairauksien kehittymiseen ja niiden hoidon tuloksiin. Tällaisia sairauksia ovat mm. sydän- ja verisuonisairaudet, diabetes, keuhkokuume ja reuma.

Ientulehdus eli gingiviitti ilmenee ienverenvuotona ja pahanhajuisena hengityksenä. Päivittäinen hampaiden ja hammasvälien huolellinen omahoito sekä suuhygienistin tekemä säännöllinen puhdistaminen estävät parhaiten ientulehdusten syntyä.

Kiinnityskudostulehdus eli parodontiitti on hampaiden kiinnitystä tuhoava, bakteerien aiheuttama krooninen tulehdus, joka voi edetessään tuhota hampaan kiinnityskudoksia. Parodontiitti voi edetä vuosikausia lähes oireettomasti, kunnes kiinnityskudosten tuhoutuessa hampaiden välit alkavat suurentua ja hammas voi alkaa heilua.

Parodontologi eli kiinnityskudossairauksien erikoishammaslääkäri arvioi hampaiden kiinnityskudosten tilannetta röntgenkuvien ja kliinisen tutkimuksen avulla. Ientaskujen mittaus ja purennan tarkastus kuuluvat parodontologin tekemään perustutkimukseen. Tarvittaessa otetaan myös mikrobinäyte tulehtuneista ientaskuista. Parodontiitin etenemistä hidastetaan ja tulehdusta hoidetaan syventyneiden ientaskujen puhdistamisella käsi-instrumentein ja ultraäänilaitteen avulla. Joissain tilanteissa voidaan tarvita myös kirurgista hoitoa ja käyttää myös erilaisia uudiskiinnitysmenetelmiä hoidon tehostamiseksi. Hoitovälit määritetään yksilöllisesti parodontiitin etenemisen riskin perusteella.

Suu ja – Leukakirurgia

Suu- ja leukakirurgimme hoitaa kaikkia tavallisia suukirurgisia ongelmia. Esimerkiksi vaikeita hampaiden poistoja, viisaudenhampaiden leikkauksia, hampaiden juurenkärkien tulehduksia ja suun limakalvosairauksia.

Implantit eli keinojuuret

Meillä on 25-vuoden vankka erikoisosaaminen implanteista. Implanttihoidon avulla voidaan korvata yksittäisten tai useiden hampaiden puutoksia. Implantin luutumisaika on tavallisesti kolmesta kuuteen kuukautta, jonka jälkeen implantin päälle rakennetaan oikean hampaan ulkonäköä vastaava kruunuosa. Asetamme implantteja sekä tavanomaisin, että erikoismenetelmin: käytössämme ovat luusiirteet, biolasi- ja keinoluusiirre sekä kalvotekniikat.

Hoidot suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä potilaan oman hammaslääkärin kanssa. Oma hammaslääkäri vastaa myös yleensä ylläpitohoidosta erikoishoitojen päätyttyä. Implanttihampaita hoidetaan kuten omiakin hampaita.

Suunnittelun apuna meillä on käytössä kaikki nykyaikaiset tutkimusmenetelmät, mukaan lukien KKTT eli 3D tutkimukset.

Leukanivelten sairaudet

Leukanivelten sairauksia varten meillä on erikoishammaslääkäreiden muodostama hoitotiimi ja tarvittaessa kauttamme hoituvat myös leukanivelten magneettitutkimukset yhteistyössä sairaala Mehiläisen kanssa.

Protetiikka ja Purentafysiologia

Proteettinen hoito

Proteettisen hoidon tarkoituksena on kuntouttaa heikentynyttä purentaa. Yleisimmät syyt purentatoiminnan heikkenemiseen ovat hampaiden puutokset, huonokuntoiset hampaat ja paikat sekä hampaiston asentovirheet.

Erilaisilla proteettisilla hoitomenetelmillä voidaan korvata puuttuvia hampaita, korjata vaurioituneita ja laajalti paikattuja hampaita, kuntouttaa purentaa sekä parantaa hampaiden ulkonäköä.

Omia hampaita kruunuttamalla tai valmistamalla niihin keraamisia täytteitä, saavutetaan perinteiseen muovilla tai amalgaamilla tapahtuvaan paikkaushoitoon verrattuna huomattavasti parempi hoitotulos kestävyyden ja ulkonäön osalta. Edellytyksenä kruunujen ja keraamisten täytteiden valmistamiselle on, että oman hampaan juuri on terve ja tukeva.

Puuttuvia hampaita korvataan nykyisin yhä useammin implanttikantoisilla rakenteilla perinteisten siltojen ja irrotettavien osa- ja kokoproteesien sijaan.

Implanttihoito

Implanttihoidossa yhden tai useamman puuttuvan hampaan juuri korvataan leukaluuhun istutettavalla titaanisella implantilla eli keinojuurella. Niiden päälle voidaan valmistaa joko yksittäisiä kruunuja tai useamman hampaan kattavia, jopa kokoleuan -siltoja. Myös irrotettavat kokoproteesit saadaan pysymään tukevasti paikoillaan implanttien avulla. Implanttihoidot toteutetaan suukirurgian erikoishammaslääkärin ja protetiikan erikoishammaslääkärin tai yleishammaslääkärin yhteistyönä.

Proteettista hoitoa edeltää aina huolellinen hoidon suunnittelu. Hampaiston kunto arvioidaan kliinisesti ja röntgenkuvien avulla. Usein suunnittelun tukena käytetään myös hampaiston kipsimalleja purennan arvioimiseksi. Näiden pohjalta tehdään erillinen hoitosuunnitelma ja kustannusarvio potilaalle. Hoidoilla pyritään purennan kokonaishoitoon ja vastaanotoltamme löytyy kokemusta laajoista ja hyvinkin vaativista purennan kuntoutuksista.

Purentavaivat

Meiltä on saatavissa apua myös purentavaivoihin. Purentaperäisiä vaivoja voivat olla mm. päänsäryt, niska-hartiaseudun kivut, oireet hampaissa, kasvojen ja leukojen sekä leukanivelten kiputilat. Epämääräiset korvien seudussa olevat vaivat saattavat joskus osoittautua leukanivelestä johtuviksi. Yleisimmin purentavaivoja aiheuttaa yöllinen hampaiden narskuttelu (=bruksismi). Muita syitä voivat olla esimerkiksi virheasennossa olevat hampaat ja huonot proteesit.

Purentavaivoja voidaan hoitaa purentakiskolla ja purentaa tasapainottavilla hionnoilla. Joskus purennan korjaaminen saattaa vaatia laajempaa proteettista hoitoa.

Oikomishoito

Oikomishoitoa tehdään vastaanotollamme esteettisistä ja toiminnallisista syistä.

Oikomishoidolla voidaan korjata ja parantaa hampaiden asentovirheitä sekä ulkonäköä kaiken ikäisillä potilailla. Lapsipotilailla voidaan ohjata leukojen kasvua ja purennan kehitystä. Aikuisilla vaikea-asteisia purentavirheitä hoidetaan oikomishoidon ja tarvittaessa kirurgian avulla.

Röntgenpalvelut

Käytössämme on digitaalinen kuvantamisjärjestelmä, jonka avulla kuvia on mahdollista katsoa heti röntgentutkimuksen jälkeen. Röntgenpalveluihimme kuuluvat kokoleukakuvat, intraoraalikuvat, leukanivelkuvat, kallokuvat sekä kolmiulotteista tekniikkaa hyödyntävät kartiokeilatietokonetomografiakuvat eli mikro TT- kuvat.

Ortopantomografia eli kokoleukakuva

Ortopantomografia on hyvä apuväline karieksen ja hammasperäisten tulehdusten arvioinnissa. Ortopantomografiaa voidaan käyttää myös esimerkiksi erilaisten kystojen, kasvainten, leukanivelten ja leukamurtumien diagnostiikassa.

Kartiokeilatietokonetomografia (KKTT)

Kartiokeilatietokonetomografia on kolmiulotteinen röntgenkuvausmenetelmä, jolla on mahdollista kuvata kovakudoksia erittäin tarkasti.

Kartiokeilatietokonetomografia-kuvaus on ihanteellinen apuväline esimerkiksi hammasimplanttihoitojen suunnittelussa, viisaudenhampaiden ja niiden läheisyydessä kulkevien hermojen suhteiden arvioinnissa sekä hampaiston infektiomuutosten tarkassa paikantamisessa ja oikean hoitoratkaisun valinnassa.

Työterveys Hammashoito

Hyvin hoidettu työterveyshuolto on mainio tapa yritykselle osoittaa sen arvostavan henkilöstön terveyttä. Suun terveydenhoito on työterveyshuollon luonnollinen osa. Oikein järjestettynä, säännöllisellä ja ennaltaehkäisevällä hammashoidolla saadaan aikaan hyvää terveyttä varsin kohtuullisin kustannuksin. Rekrytointitilanteissa sillä saattaa olla ratkaiseva vaikutus, sillä se on henkilöstölle veroton etu. Työnantajalle vastaavasti se on vähennyskelpoinen meno. Vastaanottomme tarjoaa helppoa ja kätevää tapaa järjestää työpaikkahammashuoltonne kuntoon yhdellä sopimuksella.

Hammaslääkäri-
asema Fossa

 

Pieni Roobertinkatu 16 A
00120 Helsinki

Avoinna:

MA-TO 8:00-18:00

PE 8:00-16:00